Leerdoelen
- De ergotherapeut heeft basiskennis van de werking van het pijnsysteem, sensitisatie, invloed van gedrag op pijn en het bio-psycho-sociaal model.
- De ergotherapeut heeft basiskennis van de 3 behandelvormen Acceptance and Commitment therapy (ACT), Graded Activity en Exposure in Vivo.
- De ergotherapeut kan pijneducatie geven aan de cliënt , en zijn omgeving
- De ergotherapeut kent zijn/ haar eigen rol en taken als behandelaar binnen het behandelproces bij cliënten met aanhoudende pijnklachten.
- De ergotherapeut kan samen met een patiënt middels diverse interventies een plan van aanpak opstellen om activiteiten weer op te kunnen bouwen.
- De ergotherapeut is op de hoogte van organisaties en bronnen ter ondersteuning van het behandelproces.
Inhoud
De e-learning bestaat uit 2 delen. Het eerste deel zal gaan over de werking van pijn in het lichaam en hoe je deze informatie kunt uitleggen aan een cliënt. Deel 2 neemt je mee naar de praktijk. Een inleidende uitleg wordt gegeven over de 3 meest voorkomende behandelvormen: ACT, Graded Activity en Exposure in Vivo. Waarna enkele praktische tools worden uitgelegd aan de hand van een casus, welke je direct kunt toepassen in je eigen behandeling. De e-learning is geschikt voor ergotherapeuten werkzaam in diverse werkvelden.
Praktisch
- Studiebelasting: +/- 6 uur
- €175,-
- 6 accreditatiepunten toegekend door ADAP tot 11-05-2025 voor EN
- Ontwikkeld door Eline Lucas en Lusanne Meints
- Certificaat bij slagen
Ervaringen
De e-learning ergotherapie bij aanhoudende pijn is een interessante en leerzame e-learning. Tijdens deze e-learning word je meegenomen in het proces hoe aanhoudende pijn ontstaat, wat de invloed is op de cliënt en wat ergotherapie kan betekenen in dit proces. De e-learning is in chronologische volgorde opgesteld. Het biedt een goede basis voor beginnende ergotherapeuten om meer verdieping te krijgen over dit onderwerp. De afwisseling tussen stukken tekst, foto’s, vragen en filmpjes maken dat de e-learning afwisseling biedt. De filmpjes zijn duidelijk en de uitleg die wordt gegeven is goed begrijpelijk. Er wordt ingegaan over ergotherapeutische behandelmethodes die je zou kunnen toepassen tijdens de behandeling van deze cliëntgroep. De e-learning is een echte aanrader als je als ergotherapeut meer verdieping zoekt in aanhoudende pijnklachten bij cliënten.
Heb je nog vragen?
Mail ons!
info@ergolearning.nl
Partner
Samensteller
Eline Lucas is naast ergotherapeut ook pijnconsulent en heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met cliënten met chronische pijn. Binnen de poliklinische revalidatie ziet zij veel cliënten met multiproblematiek waaronder pijn en vermoeidheid vaak één van de voornaamste klachten zijn. Eline heeft zich de laatste 2 jaar veel gericht op de behandeling van cliënten met overprikkelingsklachten na een ongeluk en/of hersenletsel. Daarnaast is zij bezig geweest met het opzetten van een pilot voor het inzetten van exposure behandelingen binnen de pijnrevalidatie.
Lusanne Meints
is ergotherapeut en heeft in de afgelopen jaren in verschillende werkvelden ervaring opgedaan. Naast het werken in de eerstelijnszorg en de kliniek heeft zij nauw samen met Eline gewerkt in de pijnrevalidatie. Momenteel is zij werkzaam als ergotherapeut in het revalidatiecentrum waar zij zich ontwikkeld tot long ergotherapeut en zich bezighoudt met aandacht voor pijnklachten binnen de revalidatiesetting op de afdeling orthopedie door middel van scholing en uitleg.
Vanuit het werkveld zijn Eline en Lusanne ook te zien tijdens gastcolleges en werkcolleges voor ergotherapeuten in opleiding